torstai 20. tammikuuta 2011

Evoluutio vai luominen!

Evoluutio vai luominen? 
Kirjoittanut: 
Simo Koskinen

Evoluutioteoria, mitä se on?
Evoluutio on teoria, jonka mukaan luonnonvalinta johtaa lajit parempaan sopeutumiseen ympäristössänsä ja parhainten menestyneistä tulee tehoikkaimman lisääntymisen johdosta lopulta vallitseva laji. Eli eliöiden geenit määrävät sen ominaisuudet, ja mitä paremmin menestyvä eliö, sitä parempia geenejä se kantaa. Paremmin menestyvät lajit lisääntyvät useammin, ja niiden geenit jotka aikaansaavat menestymisen, yleistyvät lajissa. Evolutionistit uskovat, että maailmankaikkeus sai alkunsa ns. alkuräjähdyksessä.

Alkuräjähdys
Evolutionistien mielestä alkuräjähdys oli tapahtuma mistä nykyinen maailmankaikkeus on saanut alkunsa. Alkuräjähdys syntyi evolutionistien mukaan tiheästä ja kuumasta tilasta 13,7 miljardia vuotta sitten ja sittä lähtien se koko ajan laajenee. Alkuräjähdyksen jälkeen syntyi maailmankaikkeus, sen jälkeen pienistä eliöistä muodostui elämää ja siitä, kehitysopin mukaan, miljardien vuosien kuluessa ihminen. Alkuräjähdysteoria on yleisesti hyväksytty teoria tiedepiireissä. Siinä lähdetään liikkeelle ideasta, että kaikella on alku ja kaikki on joskus alkanut. Se taas ajaa meidät kysymykseen "Mikä on saanut tämän kaiken alkuun?". 

Luominen / Kreationismi?
Luomisopin mukaan maailmankaikkeus ja elolliset olennot ovat syntyneet Luojaan välityksellä luomistapahtumassa. 

Miksi luomisoppi
Keski-ajalla islamilainen teologi al-Ghazali (1058-1111) tiivisti väitteen Jumalan olemassaolosta hyvin yksinkertaiseen muotoon:

   1. Kaikella, joka alkaa olla olemassa, on syy olemassaololleen.
   2. Universumi alkoi olla olemassa.
   3. Universumilla on syy olemassaololleen.

Jos on jotakin materiaa olemassa, voidaan sen olemassaolo katsoneen aiheutuvan jostakin. Normaalilla ihmisenjärjellä ajatellen, kaikella olevaisella, jolla on alku on myös synnyttäjä. Maalauksen synnytti maalari, talon rakennutti rakentaja jne. Ihmisenjärki perustuu lähinnä rinnastuksiin, joita tehdään kokemuksien perusteella. Normaalia elämää eläessämme emme kohtaa asioita, joilla ei olisi alkua tai loppua, joten vaistomaisesti oletamme saman asian toistuvan teoreettisella tasolla. Ikuinen maailmankaikkeus ajatus sotii tuntemiamme luonnonlakeja vastaan. Koska kaikella mitä  näemme on alku ja loppu. Tästä syystä joudumme tunnustamaan järjemme rajallisuuden ja luomisen käsittämättömyyden, kun yritämme havainnollistamaan maailmankaikkeuden syntyä. Astronomi Robert Jastrow on sanonut mielenkiintoisen ajatuksen luomisajattelun ja Big Bang –teorian yhtäläisyyksistä:

    "Mikä on lopullinen ratkaisu universumin alkuperää koskien? Astronomien antamat vastaukset ovat sekä toisistaan poikkeavia että merkittäviä. Kaikkein merkittävintä on se tosiasia, että tieteessä, kuten Raamatussa, maailma alkaa luomisteolla."

Uskon että Jumala on ainoa jonka olemassa olo ei ole alkanut, joten Hänen olemassaololleen ei voi löytyä aiheuttajaa. 

Evoluutioteoria harhat
1) Evoluutio jättää selittämättä alkuräjähdyksen alkuaineet ja räjäyttäjän. 2) Evolutionistit esittävät ns. kuuluisimman todisteen esi-ihmisestä, Neanderthalin pääkallon. Mutta 1958 tri A. J. E. Cave sanoi että hänen tutkimuksissaan tämä kuuluisa luuranko, joka oli löytynyt 50 vuotta aiemmin Ranskasta, osoittautui kuuluneen niveltulehduksesta sairastuneelle vanhalle ihmiselle. 3) Evolutionistit sanovat, että maakerrostumat ovat miljoonien vuosien eri-ikäisiä. Ja niiden kerrostumien mukaan he perustelevat fossiilienkin iät. Mutta on löydetty kivettyneitä puita, jotka ovat menneet useiden kerrosten läpi, jotkut jopa pystysuunnassa näin kattaen ns. miljoonien vuosien kerrostumat. 4) Evolutionistit vetoavat Earnst Haeckelin v. 1869 tekemiin piirustuksiin, jossa ihmissikiöllä on muka kidusaukot, joka taas ns.todistaa, että ihminen kehittyi miljoonia vuosia sitten kalavaihteen kautta. Mutta 1874 todistettiin nuo piirustukset vääriksi. Kuvassa olevat ns. kidusaukot ovat ihopoimuja, jotka kasvavat korvaluiksi ja rauhasiksi kurkussa. 5) Evolutionisti sanovat että surkastuneet elimet, kuten häntäluu todistaa, että kehityksemme on tapahtunut hännällisistä eläimistä. Mutta häntäluuhun on kiinnittynyt yhdeksän lihasta, tämä todistaa, että häntäluu ei ole surkastunut elin. 6) 2005 tehtiin merkittävä fossiili löytö, joka todistaa evoluution harhaksi. Tutkija Mary Schweitzer työryhmineen löysi Tyrannosaurus rexin kivettömän luun, jonka sisältä eristettiin kimmoisuutensa säilyttäneitä pehmykudoksia. Tämä fakta todistaa, että Dinosaurukset ovat olleet maailmassa vain muutamia tuhansia vuosia sitten, aivan kuten voimme lukea Raamatusta (Job.40). 7) Evolutionistit sanovat, että olemme 99% simpansseja. Mutta Raamattu sanoo: Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat".
Jumala on luonut ihmiselle 50 kasvolihasta, jolla voi muokata yli 10000 ilmettä. Simpansseilla on n. 25 kasvolihasta ja perusilmeitä vain viisi. Käytämme yli 100 lihasta puhumiseen ja laulamiseen ja aivokourullamme on erityinen alue puheentuottamista varten, jota simpanseilla ei ole. Ihminen voi tuottaa yli 50 erillaista ääntä, joista voimme muodostaa miljoonia erillaisia sanoja. Simpanssi osaa örähdellä. 8) Luonnonlakien tutkiminen on saanut monet hylkäämään näkemyksensä evoluutiosta. Maailmankaikkeus on niin tarkkaan suunniteltu, että jos luonnonlakeja muutettaisiin hiukkasenkin olisi seurakset kohtalokkaat.

Evoluutioteoria vaikutus
Evoluutioteoria on varastanut ihmisiltä uskon Luojaan, Jeesukseen ja Pyhään Henkeen. Tämä mielestäni todistaa, että evoluutio on Saatanan valhe saada ihmiset uskomaan että Jumalan Sana ei ole tosi. Raamattu sanoo: Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Herra Jumala oli tehnyt; ja se sanoi vaimolle: "Onko Jumala todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista'?"
 Niin vaimo vastasi käärmeelle: "Me saamme syödä muiden puiden hedelmiä paratiisissa,
mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä paratiisia, on Jumala sanonut: 'Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi'."
Niin käärme sanoi vaimolle: "Ette suinkaan kuole;
vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan".
Saatana haluaa saada ihmiset uskomaan, että Jumalan Sana ei ole totuus.

1 kommentti:

  1. Hmmm, mielenkiintoinen aihe:D On olemassa 2 totuutta, ensinnäkin aineetonta ainetta ei voi olla. Se olisi sula mahdottomuus. Niinpä hengen on oltava jotain hienoa ainetta, jota emme voi pelkin fyysisin silmin nähdä. Toiseksi Jumala ei ole voinut luoda itse itseään. Se olisi sula mahdottomuus. Sen sijaan voimme olla varmoja, että rakkaus on aina ollut, sillä rakkauden voimasta me saamme elää, joten rakkauden on oltava jotain joka on ollut aina olemassa, eikä se katoa. Jos Jumala on Rakkaus, niin silloin Jumaluuden on täytynyt olla aina olla tavoiteltavissa.

    Koska Jumala ei ole voinut luoda itseään, niin täytyy olla jotain iankaikkista, joka on meissä kaikissa, jotain joka on altista avartumaan, kasvamaan ja kehittymään. Lienee oikein kutsua tätä älyksi. Jumala on suurin Äly, mutta hänenkin on täytynyt kasvaa ja kehittyä saadakseen tuon aseman.

    Kuinka maailma on sitten syntynyt? Varmasti on ollut jotain alkuräjähdyksen kaltaista, jollakin tavalla Jumalan on täytynyt luoda tämä kaikki, asettaa rajat kaikelle kuolevaiselle, sillä Hän ymmärtää kuinka kaikki toimii, Hän tuntee ja käsittää kaiken, kaikki on alamaista Hänelle.

    Jotta joku voisi tuntea ja käsittää kaiken jostain, hänen on opiskeltava, toimittava ja tehtävä työtä sen eteen. Näin on Taivaallisen Isämme ja Äitimmekin laita, sillä siellä missä on Isä on myös Äiti. Mitään ei voi ymmärtää ilman työtä, oman osan tekemistä. Kristus ja useat profeetat puhuvatkin osuvasti uskon hedelmistä.

    Taivaalliset vanhempamme ovat suuria Älyjä, jotka ovat luoneet meille mahdollisuuden saada alkuun henkiruumis ja nyt tämä fyysinen ruumis tahdon vapauden rikkomattoman lain avulla, sillä vain silloin ihmissielu on altis avartumaan ja käsittämään omaa alkuperäänsä. Evoluutio kuten Darwin sen esitti, sotii tätä älyn periaatetta vastaan. Se on kuitenki näkyvä osa sitä hengellistä kykyä, joka meillä jokaisella on hengessä. Ei muuttua eri lajeiksi, vaan sopeutua, etsiä uusia ratkaisuja, joskin ne tapahtuvat hengessä, eivät ruumiissa. Ruumishan on vain hengen peili.

    Jos siis ihmisessä on kuolematon osa, joka siirtyy ajasta iankaikkisuuteen, niin eikö tämän olennon päämääränä ole edelleen kasvaa ja kehittyä? Jos hyväksymme tämän tosiasian, alamme ymmärtämään, että työ ei ole suinkaan tehty vielä tämän elämän aikana, vaikkakin on asioita, jotka meidän odotetaan suorittavan tässä elämässä, vaan jatkamme kasvua ja kehitystä läpi iankaikkisuuksien, sillä äly on altis avartumaan siinä piirissä, johon Jumala on hänet asettanut.

    Mitkä ovat todelliset kykymme ja mahdollisuutemme? Niitä vasta yritämme hahmottaa, mutta jos katsomme ympärillemme, niin näemme rakentaneemme niistä kaikista maailmallisen vastineen, se kun on helpompaa, kännyt tietokoneet jne nehän kehittyvät, evoluutio on selkeä, vahvimmat ja parhaimmat selviävät malleista, heikot ja toimimattomat häviävät. Luojana on ollut vain näissä asioissa ihminen. Mutta energia, joka noissa tuotteissa on, ei se häviä, se muuttaa muotoaan. Mikä siis on ihminen, että Jumala häntä muistaa? Ehkäpä tosiaan on niin, että emme me mihinkään häviä kuolevan ruumiimme mukana. me jatkamme elämää, saamme tuon iankaikkisen kuolemattoman ruumiin ja alamme ymmärtämään sitä, kuinka Jumala toimii, kuinka maailma on saanut alkunsa.

    VastaaPoista