tiistai 13. syyskuuta 2011

Pyhitys

Neljä ihmistyyppiä:
  1. Ihmiset jotka uskoo evankeliumin, ja joita se muututtaa,
  2. Ihmiset jotka uskoo evankeliumin, mutta se ei muuta heitä. Saarnan kestävät Kristityt.
  3. Ihmiset jotka eivät usko evankeliumia, joita se suututtaa.
  4. Ihmiset jotka eivät usko evankeliumia, eivätkä he ole kylmiä eivätkä kuumia sen suhteen. Se ei siis suututa heitä.

Uudestisyntyminen on Hengen elämän vastaanottamista Jumalalta. Ihminen on pelastettu, sillä samalla sekunnilla kun hän vastaanottaa Jeesuksen. Me itse emme saa itseämme uskoon, vaan uskon synnyttää Jumalan Henki. Ihminen ei voi tulla Jeesuksen luokse, ellei Isä häntä vedä.
Mutta kun me saamme vastaanotta Jumalan armon, niin se ei jää siihen, vaan meidän tulee muuttua myös evankeliumin voimasta. Pyhittyä. Kun me sitten olemme liittyneet johonkin seurakuntaan, me saamme uskoa siihen, että Jumala johdattaa meidät seurakuntaan. Niin sen seurakunnan johdon (pastoreide+vanhimpien) saarnojen tulee vaikuttaa sillä tavalla, että Jumalan Hengen pitää päästä muuttamaan meitä Kristuksen kuvan kaltaisiksi. Jos me istumme seurakunnassa sillä asenteella, että saarnaa mitä saarnaat minä en muutu, niin jotain on pielessä. Tämä on syy miksi jotkut eivät pääse kasvamaan ja tämä on syynä siihen miksi me tarvitsemme seurakuntaa. Evankeliumin pitää muuttaa meitä jatkuvasti ja tämän vuoksi meidän tulee elää parannuksessa päivittäin.

Olemme myös tavanneet varmasti jokainen uskomattomia, jotka suuttuvat evankeliumista. Kuulostaa hassulta, mutta se on mielestäni vielä jollain tasolla terve merkki. Koska Raamattu sanoo, että Jeesuksen seuraajat ovat maailman vihollisia. Huolestuttavaa on se, että jos uskomaton ei suutu evankeliumista, ei ole kylmä eikä kuuma vaan penseä. Millä tavalla silloin häneen saadaan istutettua evankeliumin siemen?

Kirjoitukseni tarkoitus on se, että valvokaamme tilaamme, että me muuttuisimme evankeliumin voimasta. Että me eläisimme tervettä pyhityselämää, parannuksen kautta. Usko ei ainoastaan riitä. Usko tuo pelastuksen, mutta meidän tulee kilvoitella jotta me saisimme kulkea Pyhän Hengen johdatuksessa.

1 kommentti:

  1. On se ihana että nuoria on uskossa,ja tulee uskoon, itsekkin olin silloin 16v.ja tähän ikään asti on monenlaista kokemusta ollut elämässäni.Olet esimerkinä nuorille, olet kristuksen kirje, ja Jumalan työtoveri.
    Oletkos sä lukijana blogissani,et kai kommentoi ,et ainakaan minulle ole kommentoinut, eihän mikään velvollisuus tietysti olekkaan, ajattelein vain.Henkilökohtainen todistus on parasta evankeliointia.

    VastaaPoista