sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Jumala - rakastava Isä

Jumala – rakastava Isä

Ikuinen Jumala
Kun me ihmiset vaellamme täällä maailmassa, niin kaikki mitä me näemme on katoavaa. Puu joskus lahoaa ja sitten maatuu. Kukat kuihtuu ja ihmiset kuolee yms. Meidän järjellemme on vaikea saada mahtumaan sellaista ajatusta, että on ikuinen ja muuttumaton Jumala. Mutta myös meidän ajatukseemme mahtuu ajatus siitä, että tyhjästä tämä kaikki ei ole tullut. Jumalan on luonut jostain syystä tämän maailman ja minun velvollisuuteni on mielestäni etsiä Hänen tahtoaan. Jumala loi maailman aluksi hyväksi:

Ja Jumala katsoi kaikkea tekemäänsä, ja kaikki oli hyvää. (1. Moos. 1:31)

Jumala siis loi maailman hyväksi.

Jumala oli saanut työnsä päätökseen, ja seitsemäntenä päivänä hän lepäsi kaikesta työstään. (1. Moos. 2:2)

Jumala loi niin hyvän maailman, että Hän pystyi jopa lepäämään. Missään muualla Raamatussa, ei tietääkseni lue, että Jumala olisi levännyt. Ei Jumala voi enää levätä kun maailma on sekasorron vallassa. Ihminen luotiin Jumalan kuvan kaltaiseksi, mutta ihminen lankesi syntiin. Perkele sai ihmisen epäilemään Jumalan Sanaa. Siten maailma on synnin vallassa. Sama Jumala joka loi maailman. Ihmisen perusluonne on paha synnin turmelema, mutta se ei poista rakastavaa Isää. Ikuinen ja sama Jumala loi maailman ja sama ikuinen Jumala tänäkin päivänä vaikuttaa täällä.

Ikuiselle kuninkaalle, kuolemattomalle, näkymättömälle ja ainoalle Jumalalle kunnia ja kirkkaus aina ja ikuisesti! Aamen (1. Tim. 1:17)

Jumala – Isä
Vanhasta testamentista me emme löydä Jumalaa Isänä, vaan Herrana. Ja kun me luemme Vanhaa testamenttia niin huomaamme, että Jumala on jopa peljättävä ja aika mustavalkoinen Jumala. Juutalaiset odottivat Messiasta, mutta he eivät odottaneet sellaista Messiasta kuin Jeesus. He odottivat, että sieltä tulee sellainen Messias joka laittaa syntiset ojennukseen ja valta tulee kokonaan juutalaisille yms. Johannes kastaja aloitti saarnaamisen:
"Kääntykää, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle ( Matt. 3:2 )
Sitten tuleekin Jeesus:
Siitä lähtien Jeesus rupesi saarnaamaan ja sanomaan: "Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle" ( Matt. 4:17 )
Mutta Jeesus ei tullutkaan ilmoittamaan, että nyt tulee Jumala ja vetää syntisiltä päät poikki. Vaan Jeesus ilmoittikin Jumalan rakastavana ja huolehtivana Isänä. Isä Jumala lähetti Jeesuksen tuomaan aivan toisenlaisen perusteen tehdä parannusta. Ei enää tuomion pelosta, vaan sen tähden, että Jumala rakkaudellaan vetää ihmistä parannukseen. Tänä päivänä tuo sama Isä, Jumala, rakkaudella vetää meitä parannukseen. Sama voima millä Hän loi tämän maailman, saman voiman Hän antaa meille tänä päivänä, jos me sitä Häneltä pyydämme. Minä itse olen tottunut rukoilemaan Isää, Jeesuksen Kristuksen nimessä. Siitä on muodostunut minulle tapa, mutta kun ajattelen niin Hän on minulle Isä. Hän on luonut minut, Hän rakkaudellaan vetää minua parannukseen. Minun velvollisuus on etsiä Hänen tahtoaan. Kun olen viime aikoina lukenut Vanhaa testamenttia ja pohtinut, että miksi Jumalan luonne on ollut tuollainen aikaisemmin ja nyt Hän on rakastava Isä? Niin yhtäkkiä ymmärsin sen, että Vanhasta testamentista me näemme Jumala asenteen syntiä ja vääryyttä kohtaan. Me elämme tänä päivänä armon alla, mutta se ei saa olla minulle tekosyynä ruveta tekemään mitä tahansa.

Jumalan olemus
Jumala on henki:
Jumala on henki, ja siksi niiden, jotka häntä rukoilevat, tulee rukoilla hengessä ja totuudessa (Joh. 4:24)

ja Hänellä on kirkkauden olemus:
Hän sai Jumalalta, Isältä, kunnian ja kirkkauden, kun hänelle kantautui Ylhäisimmän Kirkkauden ääni: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt. (2. Piet. 1:17)

Poika on Jumalan sädehtivä kirkkaus, hänen olemuksensa kuva, ja hän ylläpitää kaikkea olemassa olevaa sanansa voimalla. Toimitettuaan puhdistuksen synneistä hän on asettunut korkeuksissa istuimelleen Majesteetin oikealle puolelle (Hepr. 1:3)

Jumalaa ei voi ihmissilmällä nähdä:
Ikuiselle kuninkaalle, kuolemattomalle, näkymättömälle ja ainoalle Jumalalle kunnia ja kirkkaus aina ja ikuisesti! Aamen. (1. Tim. 1:17)

Eikä meidän silmämme kestäisi nähdä Isän persoonaa, jos Hän ilmestyisi tässä maailmassa:
Hän yksin on kuolematon, hän asuu valossa, jota ei voi lähestyä. Häntä ei yksikään ihminen ole nähnyt eikä voi nähdä. Hänen on kunnia ja ikuinen valta. Aamen (1. Tim. 6:16)

Minä näin suuren valkean valtaistuimen ja sen, joka sillä istuu. Hänen kasvojensa edestä pakenivat maa ja taivas, eikä niistä jäänyt jälkeäkään (Ilm. 20:11)

Jumala on persoona jolla on kirkkaudenpuku:
Ylistä Herraa, minun sieluni! Herra, minun Jumalani, miten suuri ja mahtava sinä olet! Sinun vaatteenasi on kirkkaus ja kunnia, valo ympäröi sinut kuin viitta. Sinä olet levittänyt taivaan kuin telttakankaan (Ps. 104:1-2)

Jumala on muuttumaton:
Ne katoavat, mutta sinä pysyt. Ne kaikki kuluvat kuin vaate, sinä käärit ne kokoon kuin päällysviitan, ne vaihdetaan niin kuin vaate. Mutta sinä olet iäti sama, sinun vuotesi eivät lopu. (Hepr. 1:11-12)

Hänellä on kaikki tieto:
Herran katse yltää kaikkialle, sen alla ovat sekä hyvät että pahat (San. 15:3)

Hän on kaikkialla läsnä:
Minne voisin mennä sinun henkesi ulottuvilta, minne voisin paeta sinun edestäsi? Vaikka nousisin taivaaseen, sinä olet siellä, vaikka tekisin vuoteeni tuonelaan, sielläkin sinä olet. Vaikka nousisin lentoon aamuruskon siivin tai muuttaisin merten taa, sielläkin sinä minua ohjaat, talutat väkevällä kädellä (Ps. 139:7-10)

Hän on kaikkivoipa:
Nyt minä ymmärrän, että kaikki on sinun vallassasi eikä mikään suunnitelmasi ole mahdoton sinun toteuttaa. (Job:42:2)

Näitä kirjoittaessani ja tutkiessani tulin väkisinkin huomaamaan sen, että kuinka suuri ja moniulotteinen Jumala on. Hän on kaikkialla, Hän on kaikkivoipa, Hän on ikuinen jnejne. Minun mielestäni kaikista haastavinta on yrittää kirjoittaa Isästä ja juuri siksi tämän valitsinkin ja sain jotain raapustettuakin. Mä toivon, että perussanoma paljastuu Jumala on Isä ja Hän rakastaa jokaista. Aamen!

2 kommenttia:

  1. Raamattua on tärkeä lukea ja luenkin raamattua paljon.
    Sekä muuta hengellistä kirjallisuutta.
    Raamattua lukiessa tulee turvallinen olo koska silloin Jumala puhuu minulle.

    VastaaPoista
  2. Maallinen järjestys on kuvajainen taivaallisesta. Taivaallinen Isä antoi perhejärjestyksen pyhänä, sillä samalla tavalla kuin avioliitto on Jumalan toimesta järjestetty maan päällä, on se voimassa läpi iankaikkisuuksien. Niinpä ei pitäisi olla yllättävää, että meillä Taivaallisen Isän lapsilla on myös Taivaallinen Äiti . Jumala loi meidät kuvakseen, mieheksi ja naiseksi Hän loi ihmisen. Jumaluuden täytyy olla siten jotain, jota me voimme jo alkaa oppia ymmärtämään ja harjoituttamaan täällä kuolevaisuudessa ollessame. Taivaallisen Isän luonteen ymmärtäminen on siksi tärkeää, jotta voisimme alkaa ymmärtämään ja näkemään omia mahdollisuuksiamme, kohtaamaan niitä tunteita, jotka vievät meitä eteenpäin Kristuksen opin mukaisella tiellä, sillä muuta oppia ei ole annettu.

    Kun alamme ymmärtämään Isän luonnetta, alamme nähdä myös Pojan eli Kristuksen olevan Isän kuva, Poika ei tullut tekemään omia tekojaan,vaan niitä, joita Isän oli nähnyt tekevän. Miten Hän oli voinut nähdä Isän tehneen niitä tekoja? Isän on täytynyt näyttää ne Hänelle. Kristus seurasi Isänsä tietä tullen täydelliseksi saaden iankaikkisen kirkastetun ruumiin ensimmäisenä meistä, jotka tämän maan päällä olemme kulkeneet. Hän täytti isän tahdon, antoi mallin millaisia meidän tulisi olla, millaisiksi voimme kasvaa ja kehittyä, Isän kaltaisiksi iankaikkisiksi olennoiksi. Tämä on se suuri totuus, me olemme sisaria ja veljiä yhdestä suuresta taivaallisesta perheestä: Meillä on taivaalliset Vanhemmat, jotak haluavat saada meistä mahdollisimman monen takaisin. Tämä on se suuri onnen suunnitelma, pelastussuunnitelma, joka oli jo ennen maan luomista ja jota johtamaan Kristus valittiin. Jotta voisimme tulla Isän kaltaisiksi. Jumala tiesi, että lankeaisimme maanpäällisen matkamme aikana. Siksi Hän lähetti Ainosyntyisensä lunastamaan meidät synneistämme, mutta kasvun ja kehityksen tiellä, meidän on itse otettava askeleet ja lähestyttävä Herraa.

    Koska emme ole täydellisiä kukaan maan päällä ollessamme, niin tarvitsemme armoa, kykeneväksi tekevää voimaa, ponnistella eteenpäin, tehdä oman osamme. Taivaallinen Isä on rakastava Isä, joka ohjaa meitä, jos tahdomme ottaa vastaan Hänen ohjauksensa. Kiitos Jumalan, meillä on tänäkin päivänä Hänen apostolinsa ja profeettansa maan päällä ohjaamassa meitä unohtamatta Pyhän Hengen ohjausta. Jumala on täydellinen Henki, jolla on täydellinen ruumis, sillä Hän hallitsee todellakin maailmaa. Hän tuntee sen täydellisemmin kuin uskommekaan. Tuo Jumalan henki on meissä jokaisessa. Olemme Isän kuvia, Hänen, joka rakastaa meistä aivan jokaista.

    VastaaPoista