maanantai 30. toukokuuta 2011

Miksi Jumala sallii vääryyttä?

Kaikki ihmiset jotka ovat tavanneet joskus jonkun kristityn ovat kuulleet termin “Jumala on hyvä”. Ja tuo on totta. Jos kerran Jumala on hyvä, niin miksi Hän sallii pahojen asioiden tapahtuvan maailmassa? Murhat, sodat, raiskaukset, terrori-iskut jne. Miksi?
Jumala loi maailman aluksi hyväksi (1. Moos. 1:31). Ihmiset saivat olla lähellä Jumalaa ja kaikki oli hyvin. Mutta se ei riittänyt ihmiselle. Jumala oli asettanut yhden kiellon ja ihminen rikkoi sitä.

Herra Jumala sanoi ihmiselle: "Saat vapaasti syödä puutarhan kaikista puista.
Vain siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, älä syö, sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, olet kuoleman oma." (1. Moos. 2:16-17)

Mikä sai ihmisen lankeamaan? Tämä sama syy saa ihmiset tänäkin päivänä lankeamaan.

Käärme oli kavalin kaikista eläimistä, jotka Herra Jumala oli luonut. Se sanoi naiselle: "Onko Jumala todella sanonut: 'Te ette saa syödä mistään puutarhan puusta'?" Nainen vastasi käärmeelle: "Kyllä me saamme syödä puutarhan puiden hedelmiä. Vain siitä puusta, joka on keskellä paratiisia, Jumala on sanonut: 'Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi.'" Silloin käärme sanoi naiselle: "Ei, ette te kuole. Mutta Jumala tietää, että niin pian kuin te syötte siitä, teidän silmänne avautuvat ja teistä tulee Jumalan kaltaisia, niin että tiedätte kaiken, sekä hyvän että pahan."  (1. Moos. 3:1-5)

Saatana sai ihmisen epäilemään Jumalan Sanaa ja ihminen lankesi. Tänä päivänä tämä sama asia pätee. Saatana koettaa saada meidät epäilemään Jumalan Sanaa ja jos me alamme leikkiä sen asian kanssa, niin usein edessä on lankeemus.
Eli Jumala ei luonut syntistä ja pahaa maailmaa, vaan Hän loi hyvän maailman. Hän asetti yhden ehdon ja ihminen rikkoi sitä.
Jumala on armossaan luonut meille vapaan tahdon. Meillä on oikeus valita, että viekö valintamme lähemmäs Jumalaa vai kauemmaksi Hänestä.
Raamattu on kirja josta ihminen varmasti löytää vastauksen kysymyksiinsä. Kärsimys on vaikea asia ymmärtää. Esimerkiksi Job, hän oli nuhteeton hurskas mies, mutta Jumala kuitenkin salli saatanan kiusaavan häntä. Koska Jumala tiesi, että Job pysyy silti uskollisena. Jobin ystävät käänsivät selän hänelle ja silti Job vain tuumasi:

Silloin Job nousi ja repäisi viittansa. Hän ajoi päänsä paljaaksi, kumartui maahan ja sanoi: Alastomana minä tulin äitini kohdusta, alastomana palaan täältä. Herra antoi, Herra otti, kiitetty olkoon Herran nimi! Kaiken tämän keskellä Job ei kapinoinut Herraa vastaan eikä syyttänyt häntä. (Job. 1:20-22)

Job kärsi ilman syytä, mutta usein me ihmiset kärsimme omista teoistamme. Jumala on hyvä, mutta me ihmiset emme aina välttämättä ymmärrä Hänen hyvyyttään silloin kun on vaikeita hetkiä.
Isäni luki erään kirjan nimeltä ”Missä Jumala oli syyskuun 11. päivänä”, ja keskustelimme siitä eilisiltana ja sain sitten aamulla siitä idean käsitellä tätä asiaa. Itse en ole lukenut kyseistä kirjaa, mutta siinä oli mielestäni hyvä ajatus siitä, että missä Jumala oli tuona kyseisenä päivänä:

Kun minulta kysyttiin, ”missä Jumala oli kun uskonnolliset fanaatikot tappoivat nuo 3000 ihmistä Amerikassa?” vastasin: ”Juuri siellä, missä Hän oli kun uskonnolliset fanaatikot tappoivat Hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen - hallitsemassa täydellisesti kaikkea tapahtuvaa.

Eli Jumala sallii asioita, mutta Hän kumminkin hallitsee kaikkea tapahtuvaa jatkuvasti. Toivottavasti tästä kirjoituksesta olisi jollekin lohtua tai apua.

Siunaten:

Simo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti