lauantai 23. huhtikuuta 2011

Sitoutunut Jeesukseen!

Minun on välillä vaikea sitoutua Jeesukseen. Ja uskon, että se johtuu siitä, kun en ole koskaan aikaisemmin kyennyt sitoutumaan mihinkään muuhunkaan. Olen ollut parisuhteissa, avioliitossa, töissä yms. mutta ikinä en osannut sitoutua niihin. Sitten tulin uskoon ja olen alkanut ymmärtää, että tämä on todellista elämää, joka vaatii sitoutumista. Välillä aina huomaan kun ns. ”vanha Aatu” kurkistaa ja alkaa haluta itse toimia kaikessa. Tosiasia on kumminkin se, että jos en sitoudu Jeesukseen 100% en sitoudu Häneen ollenkaan.
Minua ihmetytti alussa kun eräs tuttava aina sanoi, että tämä ei ole mikään ryhtiliike. Ja minä ihmettelin, että mitä se tarkoittaa, mutta en ikinä kehdannut kysyä. Nyt olen vähitellen alkanut ymmärtää. Me emme saa mitään aikaan omin voimin. Jeesukseen uskominen perustuu yksin armoon. Olen monta kertaa havahtunut siihen, että itse en ole ollut kuuliainen, mutta Jeesus on. Esim. Seisoin kerran Hyvinkään Anttilan liukuportaissa ja mieleeni tuli, että voisi lähteä ns. juhlimaan. Siinä samassa jokin pisti taskussani ja katsoin mikä se oli, niin siinä oli kolikko jossa luki ”Missäs sinä aiot viettää ikuisuuden”.
Haluan vielä lopuksi kertoa tarinan siitä, mikä mielestäni kuvastaa hiukan Jeesuksen sitoutumista meihin.
Kerran eräs mies oli kyllästynyt koiraansa ja päätti lopettaa sen. Hän sitoi painot koiran jalkoihin, souti keskelle järveä ja pudotti koiran järveen. Sitten hän lähti tyytyväisenä soutamaan kohti kotia. Hetken kuluttua hän huomasi koiran uivan veneen perässä. Se oli vapautunut veden alla jalkoihin sidotuista painoista ja noussut pintaan.
Mies pysäytti veneen ja huitaisi airolla koiraa päähän. Koira katosi näkyvistä ja mies jatkoi taas soutamistaan. Hetken soudettuaan hän näki taas koiran verisen pään veden pinnalla. Isku ei ollutkaan tainnuttanut koiraa tarpeeksi ja se oli noussut jälleen pintaan.
Silloin mies raivostui. Hän nousi seisomaan ja löi koiraa airolla oikein olan takaa, mutta löi ohi, horjahti ja putosi järveen. Mies oli uimataidoton ja oli hukkumaisillaan. Kun hän jo oli vajoamassa pinnan alle toivonsa menettäneenä, joku tarttui häntä hartioista ja alkoi vetää kohti rantaa. Koira pelasti hukkuvan isäntänsä, joka oli juuri hetkeä aikaisemmin ollut valmis tappamaan sen. 
”Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.” (Room.5:6-8 )

1 kommentti: