tiistai 15. helmikuuta 2011

Mitä jos ylösnousemusta ei olisikaan tapahtunut?

Mitä jos ylösnousemusta ei olisi tapahtunut?

Ylösnousemus on koko kristinuskon perusta/pohja:

Mutta ellei Kristusta ole herätetty, teidän uskonne on pohjaa vailla ja te olette yhä syntienne vallassa. (1. Kor. 15:17)

Huomaamme Paavalin sanovan, että jos ylösnousemusta ei olisi tapahtunut uskovat olisivat edelleen syntiensä vallassa. Tämä tarkoittaisi sitä, että olisimme edelleen Jumalan vihan alla:

Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä, mutta joka ei tottele Poikaa, se ei pääse näkemään elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen yllään (Joh. 3:36).

Ja jos ylösnousemusta ei olisi tapahtunut, ei olisi kristittyjä:

Siksi annan teille nyt tämän neuvon: jättäkää nämä miehet rauhaan, antakaa heidän olla. Jos tämä heidän ajamansa hanke on lähtöisin ihmisistä, se kukistuu itsestään. Jos se taas on Jumalasta, te ette pysty heitä kukistamaan. Pitäkää varanne! Entä jos te taistelettekin itseään Jumalaa vastaan?" Gamalielin puhe saavutti vastakaikua (Ap.t. 5:38-39).

Vanhasta Testamentista huomaamme Jumalan luonteen syntiä kohtaan. Esim. Sodoman ja Gomorran tapauksessa:

Kun aurinko oli noussut vuorten yläpuolelle ja Loot oli tullut Soariin, Herra antoi sataa taivaasta tulta ja tulikiveä Sodoman ja Gomorran päälle. Hän tuhosi nämä kaupungit ja koko tasangon sekä kaupunkien kaikki asukkaat ja maan kasvitkin. Mutta Lootin vaimo katsoi taakseen ja muuttui suolapatsaaksi (1. Moos. 19:23-26).

Jeesuksen ylösnousemus todistaa siitä, että Jumala hyväksyi Jeesuksen sovituksen meidän syntiemme uhriksi. Jos ylösnousemusta ei olisi tapahtunut, ei olisi uhria ollut meidän synneillemme. Ja siten Jumala olisi todennäköisesti tuhonnut maailman kuten Hän tuhosi Sodoman ja Gomorran kaupungit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti