perjantai 11. helmikuuta 2011

Mormonismi VS. Kristinusko!

Olen viimepäivinä harrastanut hiukan apologetiikkaa ja ajattelin, että olisi hyvä laittaa kirjoitukseni rehellisesti tänne. Olen keskustellut jonkin sortin mormoni papin kanssa ja laitan hänet anonyymina tänne:

Simo:
Jokainen uudestisyntynyt kristitty tietää, että Jumala ei voi toimia Sanaansa vastaan. Pelkästään tämä todistaa sen, että mormonismi ei voi olla Jumalasta. Joseph Smithille ilmestyi Jeesus ja Jumala, kumpikin liharuumiissa. Mitäs Raamattu sanoo: Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet (Joh. 1:18). Ei Jumalalla ole lihallista ruumista. Jumala on henki, ja siksi niiden, jotka häntä rukoilevat, tulee rukoilla hengessä ja totuudessa (Joh.4:24). Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, mutta tarkoittaako se ulkokuorta vai luonnetta? Alussa ihminen oli synnitön, rakkaudellinen ja moraalisesti korrekti. Mutta heikkoudessaan ihminen lankesi syntiin.
Poika on Jumalan sädehtivä kirkkaus, hänen olemuksensa kuva (Hepr. 1:3). Entäs Polygamia? Me ollaan Jeesuksen sovitustyön jälkeen Uuden Liiton alla eikä Jumala muuta Sanaansa. Yksi mies ja yksi vaimo. Ihminen voi sanoa aivan mitä tahansa ja sanookin, mutta Jumalan Sana pysyy iäti.



Mormon:
Tätä ei sanota Raamatussa, vaikka sinä esität sen itsestään selvänä: "Ei Jumalalla ole lihallista ruumista." - Entä onko sinusta Pojalla lihallinen ruumis? Olisi kummallista, jos Isä olisi tässä suhteessa erilainen kuin Poika. Jos uskoo kolminaisuusoppiin, niin siinäkin tapauksessa noiden kolmen persoonan yhteyteen kuuluu ylösnoussut ruumis. Kristus ei menettänyt ruumistaan noustessaan taivaaseen.


Simo:
Isä on Henki, Pojalla on ruumis, Pyhä Henki on Henki. Nämä kaikki ovat yhtä. Mutta ne eivät ole eri jumalia, sillä on vain olemassa yksi Jumala. Kolminaisuusoppi on Raamatullinen. On olemassa vain yksi Jumala, jolla on kolme persoonaa. Isä - Luojana, Poika - Sovittajana, Pyhä Henki - Todistajana, Tämän allekirjoittaa varmasti jokainen uudestisyntynyt kristitty. Jeesus oli myös mukana luomassa. Kolminaisuusoppi on vaikea asia tulkita, mutta se on selvästi Raamatun sanoma. Kun ihmisjärki ei riitä sitä ymmärtämään, niin kaiken maailman Russelit ja Smithit keksii omia selityksiä, kun eivät kykene tyytymään siihen osaan, että Jumala on suurempi kaikkia valtoja ja että kaikkea ei voi tietää.
Pojalla on lihallinen ruumis, Jeesus on 100% ihminen ja 100% Jumala, mutta ei kai Jeesus ole valehtelija mielestäsi kun Hän sanoo, että Jumala on Henki (Joh. 4:24)? Pyhä Hengen jumaluus selviää Apostolien tekojen viidenne luvun ensimmäisissä jakeissa. Muistaakseni (Ap.t. 5: 1-5). Ihminen Jumalan kuvana ei voi tarkoittaa tätä ulkokuorta vaan se tarkoittaa sitä luonnetta ja rakkautta, jonka ihminen loi Aadamiin ja Eevan, ihminen kumminkin lankesi syntiin ja silloin Jumalan kuvana olemisemme turmeltui. Joseph Smith oli todennäköisesti rasisti, sillä hänen opetuksiinsa kuului sellainen, että tummaihoisissa ihmisissä ilmenee heidän syntisyytensä selvemmin kun heidän ihonvärinsä on tummempi. Mutta Raamatussa ei ilmene tuollaisia ajatuksia. Katso (Ap.t 8:26-40) Etiopialainen maaherra sai tulla uskoon, hän oli todennäköisesti tummaihoinen. Kehoitan sinua rukoilemaan Jeesusta sydämeesi, niin takaan, että Hän kirkastaa sinulle itsensä ja ilmoittaa sinulle mikä on totta ja mikä ei. Siunausta elämääsi, on hienoa, että olet lukenut Sanaa ja jatka sen lukemista, Jeesus auttaa jos Häntä avuksesi pyydät.



Mormon:
Suomalaisilla fairin sivuilla on vastauksia antimonien kysymyksiin. Sinun kysymykseesi on vastattu näin:

3.5 13. Jos Jumala on ylösnoussut ihminen, jolla on liha- ja luuruumis, miksi Alma 18:26-28 ja Joh 4:24 sanoo että Jumala on henki?
In Alma, the reference is to Jesus Christ, who before His birth did not have a physical body.

Joh 4:24 Englanninkielessä Raamatussa sanotaan, että "God is spirit" ei "God is a spirit" Eli kohta ei sano Jumalan olevan Henki, vaan että hänessä on henkeä. Väärinkäsitys johtuu Kreikan (sekä Suomen) kielen sanan a (en) puuttumisesta. Raamattu sanoo myös: "God is truth" tai "God is light" (Jumala on totuutta, Jumala on valoa.) Se on totta, mutta Jumala ei ole vain valo tai totuus tai henki.

Tässä eräs ei-MAP kommentti:

Se että Jumala on henki (God is spirit), ei ole tarkoitettu Jumalolennon olemuksen määritelmäksi - vaikka näin sen olisi ymmärtäneet mm. Stoalaiset (kreikkalainen filosofian suunta), vaan se on vertauskuva hänen toiminnastaan elämää antavana voimana. Sitä ei tule ottaa kirjaimellisesti kuten ei 1John 1:5, "Jumala on valo," tai 5 Moos 4:24, "Herra sinun Jumalasi on kuluttava tuli." Vain ne, jotka ovat saaneet tämän voiman Kristuksen kautta, voivat palvella Jumalaa oikein.

- J. N. Sanders, A Commentary on the Gospel According to St. John, edited and completed by B. A. Mastin, (New York, Harper & Row, 1968), 147–148.



Simo:
No, kerropas miten Jumala voi olla kaikkialla kuten Raamattu opettaa, jos sillä on liharuumis? Jeesuksen tullessa maailmaan hän rajoitti Kaikkivaltiuttaan tullessa lihaksi. Hän ei kyennyt olemaan kaikkialla. Pyhä Henki tuli maailmaan vasta Jeesuksen ylösnousemisen jälkeen, mutta kumminkin huomaamme VT:tä lukiessamme, että Jumala oli kaikkialla ja ihmiset rukoilivat Häntä ja saivat vastauksen. Ruumis rajoittaa Jumalan toimintaa. Jeesus vapauttaa ja toimii tänä päivänä, mutta Jumala ei voi toimia Sanaansa vastaan.
Kreikan kielessä Henki on Pneuma. Pneumatologia on oppi Pyhästä Hengestä. πνεῦμα pneuma. Nyt kyse on pilkun viilaamisesta, mitä Kristinuskosta haarautuneet järjestöt harrastavat. Tämä on sama juttu kun Jehovan todistajat viilaavat pilkkua siitä on Jeesus Jumala, kun he tulkitsevat jonkin artikkelin tietyllä tavalla. Oliko Joseph Smith opiskellut kreikkaa? Oliko hän koulutettu teologi? Vai oliko hän vain suuren kapasiteetin omaava ihminen? Kerro minulle mitä Jumala on tehnyt elämässäsi? Miten Hänen voimansa välittyy elämästäsi? Venäjällä ei ole MAP-Kirkkoa miksi? Koska Mormonit opettavat siten, että koska Venäjä ei halua uusia uskontoja sinne, niin ei ole hyvä viedä sinne silloin Jumalan Sanaa. Jotenkin näin tämä minulle selitettiin kun sitä kysyin. Mutta Jeesus sanoo kumminkin viekää kaikkialle maailmaan evankeliumia. Meidän tulee kunnioittaa lakia ja järjestystä ilman muuta, mutta ylin laki on kuitenkin Jumalan Laki, jos Jumala käsky on viedä evankeliumia niin ei ihmisten asettamat lait voi olla sen tiellä. Vai mitä? Onko Jeesus elämäsi Herra? Annatko Jeesuksen ohjata sinua? Vai omko sinun tarkoituksesi etsiä kaikkiin asioihin vastauksia ja siten koettaa pyhittää itsesi. Mormonismiin kuuluu ajatus siitä, että kaste pelastaa, mutta kumminkin Raamattu opettaa yksin usko tekee vanhurskaaksi(Jumalalle kelpaavaksi). Kaste ei tuo iankaikkista taivasta vaan usko ja usko rinnastetaan aina parannukseen Raamatussa, mutta se ei tarkoita sitä, että pelastumisemme olisi tekojemme kautta. Tekomme vie meitä parempaan Jumalan tuntemiseen. Sanasta opimme tuntemaan Jumalan luonteen. Jos Sana ei ole meille ensimmäinen auktoriteetti niin silloin pahat henget saavat meitä ohjata. Jumala puhuu aina ensin Sanansa kautta ja sitten kaikki muu tarkistetaan Sanasta koska Jumala ei ole valehtelija. Siunausta sinulle. Rukoile Jeesusta kysy onko kirjoitukseni totta? 



Mormon:
Heti aluksi todettakoon, että Venäjällä on MAP-kirkko. Olen tavannut lukuisia venäläisiä, jotka ovat käyneet Helsingin temppelissä. Siellä on temppelilähetyssaarnaajana pariskunta. Mies on sydänlääkäri. Yhdessä vaimonsa kanssa he ovat pelastaneet lukuisten ihmisten hengen. Heistä on haastattelu viimeisessä suomenkielisessä Liahonassa.

MAP-kirkon opin jumaluudessa on kolme erillistä persoonaa. Isällä ja Pojalla on lihaa ja luuta olevat ruumiit. Pyhä Henki on henkipersoona. Siksi Hän voi vaikuttaa kaikkialla kuten aurinko, vaikka Hän olisi yhdessä paikassa kerrallaan.

Näin ajattelen pelastuksesta eli pyhien kirjoitusten mukaisesti:
PELASTUS. Katso myös Armo; Jeesus Kristus; Korotus; Kuolema, fyysinen; Kuolema, hengellinen; Lunastus; Lunastussuunnitelma; Sovitus.

Pelastuminen sekä fyysisestä että hengellisestä kuolemasta. Kaikki ihmiset pelastuvat fyysisestä kuolemasta Jumalan armosta Jeesuksen Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen kautta. Samoin Jumalan armosta jokainen ihminen voi pelastua myös hengellisestä kuolemasta uskomalla Jeesukseen Kristukseen. Tämä usko ilmenee kuuliaisuudessa evankeliumin laeille ja toimituksille sekä Kristuksen palvelemisessa.

Herra on minun valoni ja apuni, Ps. 27:1. Hän on kallio, hän on minun pelastukseni, Ps. 62:3. Evankeliumi on Jumalan voima, ja se tuo pelastuksen, Room. 1:16 (OL 68:4). Tehkää peläten työtä pelastuaksenne, Fil. 2:12. Jumala on valinnut teidät pelastumaan, kun Henki pyhittää teidät, 2. Tess. 2:13. Pelastus on vapaa, 2. Nefi 2:4. Ei ole suurempaa lahjaa kuin pelastuksen lahja, OL 6:13. Jeesus Kristus on ainoa nimi, jossa pelastus tulee, Moos. 6:52 (Ap. t. 4:10–12). Me uskomme, että koko ihmissuku voi pelastua Kristuksen sovituksen ansiosta, UK 3.

Lasten pelastus: Ellette tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan, Matt. 18:3. Myös pienillä lapsilla on iankaikkinen elämä, Moosia 15:25. Pienten lasten kaste on iljetys, ja pienet lapset ovat eläviä Kristuksessa sovituksen tähden, Moroni 8:8–24. Pienet lapset on lunastettu Ainosyntyisen kautta; Saatana ei voi kiusata heitä, OL 29:46–47. Lapsille tulee opettaa evankeliumia, ja heidät pitää kastaa kahdeksan vuoden iässä, OL 68:25–28. Pienet lapset ovat pyhitettyjä Jeesuksen Kristuksen kautta, OL 74:7. Ihmisistä tulee jälleen lapsentilassaan viattomia, OL 93:38. Kaikki lapset, jotka kuolevat ennen vastuullista ikää, pelastuvat selestiseen valtakuntaan, OL 137:10. Lapset ovat olleet puhtaita maailman perustamisesta asti, Moos. 6:54.



Simo:
Näytä Raamatusta kohta, missä sanotaan, että lapsi tulee kastaa kahdeksan vuoden iässä. Sitä ei löydy, raamatun opetus kasteesta on se kun uskoo, voi mennä kasteelle. Ja kastaja voi olla kuka tahansa Jeesukseen uskova ihminen. Johanneksen kaste on eri kaste kuin se kaste johon Jeesus opetti. Katso (Ap. t. 19:2-4). Opetuslapset kävivät Johannneksen kasteen jälkeen uskovien kasteella. Ja oppi siitä, että Raamatun käännökset olisivat vääristyneet on harha, sillä Raamatun perussisältö on ollut sama. Joitain sanoja on muuttunut ja niiden järjestys, mutta muuten käännökset eivät ole muuttuneet. Mormoni sanoi minulle, että ei Jumala anna sinulle voimaa vaan se voima tulee sinusta itsestäsi. Kristityt opettavat niin, että voima tulee Jumalalta.
Ottaakseni kantaa tuohon, että lapsikaste on Jumalalle kauhistus, niin mä en jaksa uskoa sitä, että kaste olisi jotenkin pelstuskysymys. Jumala katsoo ihmisen sydämen asennetta ja jos joku uskoo ns. sylilapsikasteen riittävän niin kyllä musta tuntuu, että se Jumalallekin riittää.
MAP-Kirkko ei hyväksy jäseneksi, jos on ehdollinen vankeusrangaistus voimassa. Raamatussa Paavali oli tapporetkellä ja pamahti uskoon, ja pääsi heti Kristuksen jäseneksi, ei joutunut odottelemaan. MAP-kirkon oppi perustuu ns. omavanhurskauteen ajetaan asiat silleen, että kukaan ei pääse torumaan. Juuri tuokin, että ei saa liittyä jos on ehdollinen tuomio kesken. Naurettavaa. Jumalan Sana sanoo, että kaikki on saman arvoisia, ei ketään saa väheksyä tai olla kastamatta sen vuoksi, että hän on ennen uskoon tuloa tehnyt väärin. MAP-kirkko sanoo olevansa ainut oikea kirkko sen vuoksi, että jokaisessa MAP-kirkossa on samat opit jotka henki on heille antanut, mutta Yhdysvalloissa on MAP-kirkkoja joissa hyväksytään edelleen Polygamia(moniavioisuus). Siihen kaatuu tuo väite. Joseph Smithtiä ei vangittu uskonsa tähden, vaan Polygamian vuoksi, näin sanoo kirkkohistoria. Lisäksi häneltä löydettiin kuollessaan okkultismiin liittyviä tavaroita, jotka sotii kristillisiä perinteitä vastaan.
MAP-kirkon opin jumaluudessa on kolme erillistä persoonaa. Isällä ja Pojalla on lihaa ja luuta olevat ruumiit. Pyhä Henki on henkipersoona. Siksi Hän voi vaikuttaa kaikkialla kuten aurinko, vaikka Hän olisi yhdessä paikassa kerrallaan. Määritelmä näyttää aivan kristilliseltä. Tämän voivat kaikki kirkot allekirjoittaa. Mutta jos asiaa
tarkastellaan lähemmin, huomataankin, että puhutaan aivan eri asioista. Mormonien Isä Jumala,
Jeesus Kristus ja Pyhä Henki ovat eri jumalia kuin kristittyjen kolmiyhteinen Jumala.
Näytä Raamatusta kohta, missä Jumala on kehittynyt ihmisestä. Mormonioppi on polyteististä, eli monijumalista, se erottaa selvästi mormonit kristityistä. Eikö vain? Onko totta, että Espoossa sijaitsevaan 1 kirkkoonne ei saa tulla, muita kun mormoneja? Jos se on totta niin se tuntuu oudolta. Mutta en halua mieltäsi millään tavoin pahoittaa, toivotan sinulle rauhaa ja armoa ja rukoilen, että Jeesus voisi valloittaa sydämesi.



Mormon:
Raamatun mukaan uskon ja parannuksen tulee edeltää kastetta. Kahdeksan vuoden ikä on saatu ilmoituksen kautta. Silloin lapsi alkaa tulla vastuulliseen ikään. Moni sen ikäinen ei tarvitse parannusta, mutta kysymys onkin mahdollisuudesta tehdä parannus. Kristuskaan ei tarvinnut syntien anteeksiantoa.
Evankeliumi tiiviisti:
Ap.t. 2
37 Kuullessaan tämän kaikki tunsivat piston sydämessään, ja he sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Veljet, mitä meidän pitää tehdä?" [Hepr. 4:12]
38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen. [Matt. 3:11+]

Pelastumme armosta parhaammekin tehtyämme, mutta emme ilman parannusta (kääntymystä) ja uskovana tehtyä kasteen liittoa (upotuskaste oikealla valtuudella). Lisäksi meidän on otettava vastaan Pyhä Henki kätten päällepanon kautta kuten alkukirkon aikanakin tehtiin:
Ap.t. 8
14 Kun Jerusalemissa olevat apostolit kuulivat samarialaisten ottaneen vastaan Jumalan sanan, he lähettivät Pietarin ja Johanneksen heidän luokseen.
15 Perille tultuaan nämä rukoilivat Samarian uskovien puolesta, että he saisivat Pyhän Hengen.
16 Henki näet ei ollut vielä laskeutunut kehenkään heistä; heidät oli ainoastaan kastettu Herran Jeesuksen nimeen. [Ap. t. 19:2]
17 Pietari ja Johannes panivat kätensä heidän päälleen, ja he saivat Pyhän Hengen. [Ap. t. 19:6]



Simo:
Ef. 1:13 Pyhä Henki uskoon tullessa.
Ap.t. 10:47:48 Pyhä Hengen lahja ennen kastetta.
Pelastuminen ilman kastetta Luuk. 23:39-43.
Kaikilla Jeesukseen uskovilla on oikeus kastaa. Mark. 16:16 tai sitten vain ja ainoastaan Apostoleilla.
Pelastus yksin uskolla ja suun tunnustuksella (Room. 10:9-10)
Kirjoitit tuon Ap.t. 2:38 mihin aina mormonit vetoavat, että kaste on syntien anteeksi saamiseksi, mutta Raamattuhan ei sodi itseään vastaan, eihän. Tarkastellaan miten ne synnit saa anteeksi (Matt. 9:1-2) Ihminen lähestyi Jeesusta uskoen, että Hän paranee, Jeesus antoi synnit anteeksi. (2. Aik. 7:14) Parannus Jumalan edessä, eli Jumalan avun pyytäminen. Parannus eli Jumalan puoleen kääntyminen ja anominen se antaa synnit anteeksi. Kasteella ei pelastuta, yksin armosta. Mitkään teot eivät tee sinua pyhemmäksi, vaan teoilla todistat uskostasi. (Room 4:5) Ansioton tulee Jumalalle kelpaavaksi yksin uskosta.



Mormon:
Kasteen jälkeen Pyhä Henki annetaan kätten päällepanon kautta:
Ap.t. 8
14 Kun Jerusalemissa olevat apostolit kuulivat samarialaisten ottaneen vastaan Jumalan sanan, he lähettivät Pietarin ja Johanneksen heidän luokseen.
15 Perille tultuaan nämä rukoilivat Samarian uskovien puolesta, että he saisivat Pyhän Hengen.
16 Henki näet ei ollut vielä laskeutunut kehenkään heistä; heidät oli ainoastaan kastettu Herran Jeesuksen nimeen. [Ap. t. 19:2]
17 Pietari ja Johannes panivat kätensä heidän päälleen, ja he saivat Pyhän Hengen. [Ap. t. 19:6]

Jo ennen kastetta Pyhä Henki voi vaikuttaa ja todistaa totuudesta. Pyhän Hengen lahja tarkoittaa Hänen jatkuvaa opastustaan.
PYHÄN HENGEN LAHJA. Katso myös Hengen lahjat; Jumala, jumaluus; Lahja; Pyhä Henki.

Jokaisella kelvollisella kastetulla kirkon jäsenellä on oikeus Pyhän Hengen jatkuvaan vaikutukseen. Kun ihminen kastetaan Jeesuksen Kristuksen tosi kirkon jäseneksi, hän saa Pyhän Hengen lahjan sellaisen miehen kätten päällepanemisella, jolla on oikea valtuus (Ap. t. 8:12–25; Moroni 2:1–3; OL 39:23). Pyhän Hengen lahjan saamista sanotaan usein tulikasteeksi (Matt. 3:11; OL 19:31).

Ihmisiä käsketään kääntymään (tekemään parannus), ottamaan kaste, niin he saavat lahjaksi Pyhän Hengen, Ap. t. 2:38. Pietari ja Johannes antoivat Pyhän Hengen lahjan panemalla kätensä kastettujen päälle, Ap. t. 8:14–22. Pyhä Henki annettiin panemalla kädet kastettujen päälle, Ap. t. 19:2–6. Syntien anteeksianto tulee tulen ja Pyhän Hengen kautta, 2. Nefi 31:17. Me uskomme kätten päällepanemiseen Pyhän Hengen lahjan saamiseksi, UK 4.

Ryöväri ei suinkaan saanut lopullista pelastumista, mutta hän pääsi henkimaailman paratiisiosaan mielentilansa vuoksi. Hänen puolestaan täytyy tehdä sijaiskaste ja muut evankeliumin toimitukset.

Kaikilla ei ole kaikkia valtuuksia. Mark. 16:16 ei mainitse mitään valtuuksista.
Room. 10:9-10 ei sano, ettei kaste ja kätten päällepano Pyhän Hengen vastaan ottamiseksi olisi tarpeen. Usko, parannus, kaste ja Pyhän Hengen vastaan ottaminen kuuluva ehdotomasti pelastukseen:
Ap.t. 2
37 Kuullessaan tämän kaikki tunsivat piston sydämessään, ja he sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Veljet, mitä meidän pitää tehdä?" [Hepr. 4:12]
38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen. [Matt. 3:11+]

Pelastumme armosta parhaammekin tehtyämme, mutta emme ilman parannusta (kääntymystä) ja uskovana tehtyä kasteen liittoa (upotuskaste oikealla valtuudella). Lisäksi meidän on otettava vastaan Pyhä Henki kätten päällepanon kautta kuten alkukirkon aikanakin tehtiin:
Ap.t. 8
14 Kun Jerusalemissa olevat apostolit kuulivat samarialaisten ottaneen vastaan Jumalan sanan, he lähettivät Pietarin ja Johanneksen heidän luokseen.
15 Perille tultuaan nämä rukoilivat Samarian uskovien puolesta, että he saisivat Pyhän Hengen.
16 Henki näet ei ollut vielä laskeutunut kehenkään heistä; heidät oli ainoastaan kastettu Herran Jeesuksen nimeen. [Ap. t. 19:2]
17 Pietari ja Johannes panivat kätensä heidän päälleen, ja he saivat Pyhän Hengen. [Ap. t. 19:6]



Simo:
Te opetatte, että Jumala oli kerran mies (Journal of Discourses vol. 2 s. 40). Mutta Raamattu sanoo Jumala on Henki (Joh. 4:24). Mormonit uskovat, että Isällä Jumalalla on monta vaimoa ja Jumala on Kolob tähden läheisellä planeetalla ja vaimot synnyttävät Hänelle hengellisiä lapsia (Kallisarvoinen helmi Aabraham 3:9, 16). Mutta Raamattu sanoo: Isä meidän joka olet taivaassa (Matt. 6:9). Mormonit opettavat, että Saatana ja Jeesus ovat hengelisiä veljiä (Ensign lehti Joulukuu 1980 s. 5). Mutta Raamattu sanoo Jeesus on Jumala joka on luonut kaiken Lucifer mukaan lukien (Kol. 1:16-18). Mormonit uskovat, että kun taivaassa oli sota, niin siellä oli koolla Jumalten neuvosto (Aabraham 3:23-28, Talmage Jeesus Kristus s. 15-16). Mutta Raamattu sanoo: Minä olen Herra, eikä ole muita jumalia (Jes. 45:5). Mormonit uskovat, että Luciferin tarkoitus oli pakottaa ihmiset tottelemaan ja Jumalaa ja Jeesuksen näyttää ihmisille miten palvella Jumalaa, Jumala hyväksyi Jeesuksen tavan (Kallisarvoinen helmi mooseksenkirja 4:1-3). Toisin sanoen mormonit uskovat, että Jeesuksesta tuli pelastaja vain siksi, että Jumala hyväksyi hänen ehdotuksen, mutta Raamattu sanoo:
Maailmassa hän (Jeesus) oli, ja hänen kauttaan maailma oli saanut syntynsä, mutta se ei tuntenut häntä.
Mormonit opettavat, että Jumala siittää vaimojaan jotka sitten synnyttävät Hänelle hengellisiä lapsia ja ne lapset jotka ovat henkimaailmassa uskollisia Jeesukselle syntyvät valkoisina ja ne jotka eivät ole syntyvät mustina (Doctrines of salvation, Vol. 1. J. F. Smith, s. 61, Mormon doctrine, Bruce McConkie, s. 526-527, vuodelta 1966). Mormonit uskovat, että heistä tulee jumalia omiensa planeetalle, jos he ovat kuuliaisia laille ja evankeliumin määräyksille (Article of Faith, James Talmage s. 430). Mormonit uskovat, että kaikkien tulee mennä naimisiin ja saada paljon lapsia, koska henkimaailmassa on paljon odottamassa jumalan lapsia (Kallisarvoinen helmi Aabraham 3:22-28, Mormon doctrine B. R. McConkie s. 698). Mormonit opettavat, että Jeesuksella oli monta vaimoa (Journal of Discources Vol. 1 s. 345, Vol.2 s. 210). Mormonit opettavat, että Jeesuksesta ei voinut tulla Jumala, ellei Hän olisi mennyt naimisiin (Mormon doctrine Bruce R. McConkie s. 117-118). Mutta Raamattu sanoo: Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti (Hepr. 13:8) Hän on aina ollut Jumala (Joh. 1:1-3, Ilm. 1:8).
Wikipedia antaa infoa Joseph Smithin käännöstyöstä, nyta haluan painottaa, että tämän varmuudesta en tiedä, yllä olevan kirjoituksen tiedän todeksi.
Saatuaan viimein syyskuussa vuonna 1827 kultalevyt haltuunsa hän aloitti niiden kääntämisen erinäisten kirjurien avulla. Kirjureina toimivat mm. hänen vaimonsa Emma, Martin Harris sekä Oliver Cowdery. Smith saneli käännöksen hatussa piilossa olevasta kultalaatasta, jota kukaan muu ei Smithin lisäksi koskaan nähnytkään. Harrisin vaimo, joka oli hyvin skeptinen Smithin suhteen piilotti Smithin saneleman käännöksen ja haastoi tämän kääntämään tekstin laatasta uudestaan. Smith ei kyennyt sanelemaan samanlaista tekstiä, mutta perusteli käännösten erilaisuudet väittämällä paholaisen muutelleen ilmestystä. Vuosi ja yhdeksän kuukautta siitä, kun Smith sai levyt haltuunsa hän oli saanut käännöstyön valmiiksi. Koko tätä aikaa ei kuitenkaan käytetty levyjen kääntämiseen, elannon hankkimisesta ja muista vaikeuksista johtuen. Alkuvuodesta 1829 Oliver Cowdery, kouluopettaja, joka oli osoittanut kiinnostusta levyihin, liittyi Joseph Smithin avuksi kirjurina. Mormonin kirjan alkuperäiskäsikirjoituksen käsiala-analyysin perusteella on voitu päätellä, että suurin osa nykyisestä Mormonin kirjan tekstistä kirjoitettiin Oliverin saavuttua avuksi. Tästä on voitu myös päätellä, että suurin osa Mormonin kirjan käännöstyöstä tapahtui muutamassa kuukaudessa (1829 huhtikuu – kesäkuu). Mormonin kirja julkaistiin maaliskuussa 1830, Palmyrassa, New Yorkissa.
Smith tapettiin sen vuoksi, että ihmiset olivat suivaantuneita moniavioisuudesta, Smithillä huhutaan olleen yli 30 vaimoa. Nyt rakkaat ihmiset jos olette lukeneet Raamattua, olette varmaan huomanneet, että vain ja ainoastaan kaikki kunnia menee siellä Jumalalle. Nyt tahdon kysyä näiltä mormoneilta, onko totta, että Opin ja Liiton kirjassa lukee, että kukaan muu ihminen kuin Joseph Smith ei ole ikinä tunout niin paljon ihmisiä pelastukseen kuin hän? Jos tuo on totta niin Opin ja Liiton kirjan kirjoittajaa saattoi vaivata jonkin sortin Smithi9n korottamisen tarve. Jeesus on Herra ja Hän tahtoo teidät kaikki pelastaa. Muistan teitä rukouksin.



Mormon:
Oikea käännös on, että Jumala on henkeä. Väärinkäsitys johtuu siitä, että henki -sanan eteen on lisätty artikkeli vastoin alkuperäistä tekstiä. Olen antanut jo aikaisemmin tätä koskevan yksityiskohtaisen selvityksen.

Olemme kaikki henkiveljiä ja sisaria, sillä kaikki, Saatana mukaan lukien, olemme taivaallisen Isämme henkilapsia. Saatana Lusiferista tuli kapinoinnin vuoksi.
Ihmiset luotiin tulemaan Jumalan kuviksi ja kaltaisiksi. Mitä arvelet tämän tarkoittavan muuta kuin, että meistä voi tulla jumalia. Jo nyt olemme Raamatun mukaan jumalia.
Joh. 10:34
Jeesus vastasi: "Eikö teidän laissanne sanota: 'Minä sanoin: te olette jumalia.'? [Ps. 82:6]

Viestissäsi olisi yhtä ja toista muutakin korjattavaa.



Simo:
Ei ole hyvä ottaa joitain jakeen pätkiä ja heittää niitä jonnekin ja sanoo niiden olevan sitten jotakin. Me emme ole jumalia. Jeesus sanoo kyllä psalmien kirjassa olevan kohdan Eikö teidän laissanne sanota: 'Minä sanoin: te olette jumalia.'? (Joh. 10:34-35). Jae 35 on erittäin tärkeä:
Niitä, jotka saivat Jumalan ilmoituksen, sanotaan siis jumaliksi.
VT:n aikoihin Profeettoja sanottiin jumaliksi, koska he olivat suoraan tilivelvollisia Jumalalle ja he edustivat Jumalaa maanpäällä, mutta eivät he silti olleet jumalia vaan pikemminkin jumalallisia, koska he olivat profeettoja. Nykyisin ei enää ole profeettoja. Profetaallisia Armolahjoja pikemminkin.
On mielestäni erittäin hölmöä, ottaa yksi jae, jostain ja perustelle sillä jokin oppi, kuten äsken huomattiin, seuraavassa jaessa kumminkin jo lukee vastaus. Muista, että pitää katsoa tekstiyhteys ja Raamatun Sana ei voi tarkoittaa mitään sellaista mitä sen tekstin vastaanottaja ei olisi ymmärtänyt.
Oikei sä heitit henkeä jutun, mikä sekin oli hiukkasen mielestäni pielessä, mutta ei jäädä siihen. Perustelisitko mitkä muut osat viestistäni olivat pielessä. Koska ilman muuta haluan korjata jos olen jotain väärää kirjoittanut. Jeesus rakastaa sinua ja tahtoo pelastaa sinut. Pyydä Häntä sydämeen niin Hän tulee. Siunausta!

1 kommentti:

  1. Hui, kuinka pahasti on menty metsään :O Raamatun alussa selkeästi selitetään Jumalan olemus. Jumala loi ihmisen kuvakseen, mieheksi ja naiseksi Hän heidät loi.... Jumala on antanut pyhän avioliiton, jossa mies ja vaimo tulevat yhdeksi. Tuo avioliitto voidaan solmia ajaksi ja iankaikkisuudeksi. Missä on Taivaallinen Isä, niin siellä on myös Äiti. Maanpäällinen on kuvajaista taivaallisesta. Jumaluus on jotain, johon voimme kaikki pyrkiä. Emme varmastikaan tämän elämän aikana sitä saavuta, sen tähden Kristus tuli maailmaan ja suoritti lunastuksen. Olemme kasvamassa ja kehittymmässä täällä. Saamme ohjausta Pyhän Hengen kautta. kuunnelkaamme sitä ja ymmärtäkäämme, että olemme Taivaallisten Vanhemoien lapsia, joilla on todella mahdollisuus kasvaa Heidän kaltaisikseen. Tästä Kristus opetti omalla esimerkillään meitä. Seuratkaamme Häntä.

    VastaaPoista