keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Sana!

Mitä on Jumalan Sana? (Joh. 1:1-3, 14)
Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala
Jo alussa Sana oli Jumalan luona.
Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä.
Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta
(Ilm. 19:13)
Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana.
Miksi lukea Raamattua? (Ps. 119:9, 105)
Miten nuorukainen pysyy oikealla tiellä? Siten, että noudattaa sinun sanaasi.
Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani.
Jumalan Sana on meille valona ja oppaana. Jos meillä ei ole tätä valoa tai opasta niin mistä me tiedetään mikä henki meitä ohjaa? Monet ovat vastanneet tähän, että Pyhä Henki opettaaa ja se riittää.
(Ap. t. 18:25-26)
Tälle oli opetettu Herran tie, ja hän puhui palavana hengessä ja opetti tarkoin Jeesuksesta, mutta tunsi ainoastaan Johanneksen kasteen. Hän rupesi rohkeasti puhumaan synagoogassa. Mutta kun Priskilla ja Akylas olivat häntä kuunnelleet, ottivat he hänet luokseen ja selvittivät hänelle tarkemmin Jumalan tien.
Pyhä Henki on meille oppaana, mutta meidän tulee myös lukea Jumalan Sanaa.
Jumalan Sanan tunteminenkaan ei yksistään riitä. Esim. nykyaikana on monia ihmisiä jotka tuntevat Raamatun hyvin, osaavat jopa alkukieliäkin, mutta ne koettavat selittää niiden avulla tyhjäksi Raamatun.Tapani Suonto sanoo: on eri asia tuntea Jumalan Sana, kuin Sanan Jumala.
Uskossa elämiseen tarvitaan kahta asiaa: Jumalan Sanan tuntemista ja Sanan Jumalan tuntemista. (Matt. 22:29)
Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.
Nyky aikana on paljon hyökkäyksiä Jumalan Sanaa vastaan. Olen monesti itse joutunut hämmennyksiin keskustellessani näistä asioista. Kerrankin pohdin mielessäni Jumalan Sanan luotettavuutta eräässä kokouksessa ja yhtäkkiä saarnaaja luki: (Ps. 111:7-8)
Hänen kättensä teot ovat totiset ja oikeat; luotettavat ovat kaikki hänen asetuksensa. Ne pysyvät järkkymättä aina ja iankaikkisesti; ne ovat tehdyt totuudessa ja oikeudessa.
Mä oon monesti sanonut, että tarpeeksi hyvä puhuja kykenee puhumalla vakuuttamaan, että valkoinen seinä on musta. Ihminen kykenee selittämään kaiken tyhjäksi, ja tästä syystä meidän on tärkeä tuntea Jumalan Sanan lisäksi Sanan Jumala.
Mistä löydät ihmisen joka on puhumalla muuttanut yhtä paljon maailmaa kuin Jeesus? Hänen Sanansa muuttavat tänäkin päivänä meitä.
Meidän tulee myös muistaa oman Sanamme muuttava voima. On äärimmäisen tärkeää miettiä mitä suustansa päästää. (Luuk. 6:45)
Hyvä ihminen tuo sydämensä hyvän runsaudesta esiin hyvää, ja paha tuo pahastansa esiin pahaa; sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.
Mulle tämä on kaikista rankinta Raamatusta, koska saan tehdä parannusta päivittäin suuni sanomisistani. (San. 18:21)
Kielen varassa on elämä ja kuolema -- niin kuin kieltä vaalit, niin korjaat hedelmää.
Vielä yksi pointti. Me viemme evankeliumia koska usko syntyy kuulemisesta: (Room. 10:17)
Usko syntyy kuulemisesta, mutta kuulemisen synnyttää Kristuksen sana.
Voiko olla mahdollista, että epäusko syntyy myös kuulemisen kautta, vai miksi Paavali kehoittaa niin monesti varjelemaan uskoa. Lukiessamme esim. vuorisaarnaa, me huomaamme kuinka mustavalkoinen Jeesus oli, sen vuoksi heitän tähän loppuun ajatuksen punnitkaa se itse:
Jokaisella sanallamme me joko rakennetaan tai tuhotaan Jumalan valtakuntaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti